« Different thoughts about the future - Sir Ken Robinson - Changing Paradigms | Main | OPEN SOURCE DANCE - you are invited to take part »
Friday
May202011

Network for Choreography & Related Art - Meeting in Tilburg  

woensdag 1 juni 2011

12.00 – 16.00u

bkkc, Spoorlaan 21 i-k, Tilburg

toegang gratis, voor lunch wordt gezorgd

 

Een groep freelance danskunstenaars heeft zich onlangs verenigd in het open source Network for Choreography & Related Art. Aanleiding voor de totstandkoming van dit netwerk is dat deze groep zich onvoldoende vertegenwoordigd voelt in het huidige politieke debat. De deelnemers aan het netwerk willen gezamenlijk komen tot een voorstel voor hoe de freelance dans- en performancekunstenaars hun werkomstandigheden kunnen vormgeven op een nieuwe en toekomstgerichte manier.

 

Op 1 juni vindt een ontmoeting plaats waarvoor we iedereen willen uitnodigen die zich betrokken voelt, die mee wil praten en die actief deel wil uitmaken van dit netwerk.

 

Thema van de ontmoeting is Reframing Dance

 

Doel van deze middag is dat wij een open brainstormsessie houden over wat wij denken dat de nieuwe kaders van de hedendaagse dans zijn. Jack Gallagher, freelance choreograaf en nu ‘artist en passant’ bij ICKamsterdam – Emio Greco, verzorgt een inleiding, waarna we met elkaar in gesprek willen gaan over hoe de toekomst van de hedendaagse dans eruit komt te zien en wat dit betekent voor de freelance danskunstenaar.

 

Uitgangspunt voor de middag zijn een aantal vragen: “Hoe zie je de toekomst van je eigen werk?”, “Wat voor kaders gebruik je?”, “Hoe verhouden deze kaders zich tot de veranderende politieke en maatschappelijke context?” en “Wat verwacht je voor steun of mogelijkheden van het netwerk?”

 

De uitkomsten van deze middag worden gepubliceerd op de website van het netwerk en zijn voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie over het netwerk en vragen over het programma op 1 juni kun je terecht op http://network-for-choreographic-art.nl/ of info@fragmenta.nl

 

Je kunt je aanmelden voor de ontmoeting op woensdag 1 juni via: n.jansen@bkkc.nl

 

Samenstelling programma: Sonja Augart/ Fragmenta, Minke Elisa Brands/ DC1IIHigh, Yuri Bongers en Anja Reinhardt/ Vloeistof.

Met medewerking van Jack Gallagher/ Bodies Anonymous en Danslab.

 

Organisatie: Sonja Augart/ Fragmenta , Network for Choreography & Related Art in samenwerking met het brabants kenniscentrum kunst en cultuur.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>